HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2011.10.18. 13:50 Peter-N

Pin-Up lányok előtte és utána

Címkék: fotó modell up második rajz festmény grafika girl utána világháború előtte pin up pin retusálás litográfia

A Pin-Up lányok voltak az igazi előfutárai napjaink szexszimbólumainak, de a stílus melyet megteremtettek már jobbára csak történelem.

Bizony már nagyanyáink is villantottak az újságok címlapjain és nagyapáink is ragasztottak a falra róluk készült fotókat, rajzokat vagy festményeket, innen is jött a "pin up", azaz szellős fordításban a "feltűzhető" kifejezés. Most egy nagy csokor előtte-utána képet sikerült összeszedni, illusztrálva azt, hogy már a '40-es és '50-es években elindult a média hadjárat a zsírpárnák ellen, megalkotva az eszményi és sokszor fals képet a tökéletes nőről.

Ezek a szexi Pin-Up rajzok mindenhol ott voltak ahol a férfiak nagy számban koncentrálódtak: Hot Rod buheráló műhelyekben, tűzoltó állomások falán vagy éppen a második világháborúban harcoló katonáknál. Nem csoda, hogy napjaink "Pin-Up fotósai" többnyire ezt a korszakot igyekszenek reprodukálni. Azt a korszakot, melyben mutatkoztak előjelei a szexuális forradalomnak és már akkor sem voltak elég jók a hús-vér igazi nők a hatalmas számban értékesített magazinok címoldalára, így az alkotók ceruzája bizonyos hajlatoknál vékonyabban fogott.

Igyekeztem a lehető legteljesebb kollekciót összegyűjteni, így további rizsázás nélkül következzen még 20 kép:

 

Ha tetszett akkor egy "Megosztás" vagy "Like" segítségével segítheted a blogunkat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr293311542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása