HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2012.02.29. 09:22 Peter-N

Karnevál a makett asztalon

Címkék: film videó time de tilt movie rio karnevál short janeiro shift vimeo lapse

Az évnek ezen a tájékán rendezik hagyományosan a riói karnevált. Számos látványos, grandiózus és szép film készül ilyenkor a szamba városában. De így csak ritkán láthatod!


A tilt-shift és a time lapse gyakorlatilag kéz a kézben járnak. Az egyik segít egy hatásos DOF (mélységélesség) utánzatot a képre varázsolni, utóbbi pedig percek vagy órák eseményeit sűríti másodpercnyi snittekbe. Ha megtekintünk egy tájat, várost, utcákat, járműveket ábrázoló tilt-shift videót akkor rögtön egy makett asztal jut eszünkbe. A csalóka DOF effektus azt a hamis érzetet kelti a szemlélőben, hogy amit lát az nem több, mint ügyes makró felvétel valamiről mely apróbb, mint egy gyufás doboz.

Keith Loutit és Jarbas Agnelli pont ezt játszották el amikor a 2011-es karnevált megörökítették. Szándékosan választották meg a tilt-shifthez legalkalmasabb képszögeket. Szerintem csak kevesen láttuk így Rio de Janeiro festői hegyeit és a szambát járó táncosokat. Kíváncsi vagyok, hogy a filmes páros jelentkezik-e aktuális, 2012-es anyaggal is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr384220959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása