HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2011.09.02. 11:28 Peter-N

Artists & Alchemists

Címkék: művészet fénykép 19 dokumentumfilm század előhívás fotográfia xix artists dagerrotípia alchemists

Gondolkoztál már azon, hogy mekkora fejlődés árán jutottunk el addig, hogy a zsebedből előkapott fényképezőgéppel vagy mobillal bármit megörökíthetsz?

A tizenkilencedik század első felében gőzerővel robogott az ipari forradalom és ebben a környezetben született meg a huszadik századot teljesen átformáló erő, a fotográfia. A legelső fényképészeti eljárással készült dagerrotípiák persze sokkal inkább magukon viselték a műtárgyak egy igen fontos tulajdonságait mint a későbbi analóg megoldások: Nem voltak reprodukálhatók! Egy csapat filmes néhány hónapja úgy döntött, hogy dokumentumfilmet forgat az ilyen kezdeti fényképészeti eljárásokról, hogy ne merülhessenek a feledés homályába, melybe olyan művészeket is bevonnak akik még mindig készítenek ilyen fotográfiákat.

 

 

A végleges dokumentumfilmre még várni kell, de a készítők Youtube csatornájában a film előzetesén túl részleteket is megtekinthetünk az filmben szereplő művészekkel készült interjúkból. Amint napvilágra kerülnek friss részletek arról beszámolunk!


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr423196870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása