HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2011.09.05. 16:01 Peter-N

Blind by Yukihiro Shoda

Címkék: film katasztrófa atom japán rövid movie blind cunami szökőár short vimeo fukushima

Az elmúlt egy év sem szűkölködött természeti illetve ipari katasztrófákban és ahogy az lenni szokott ez termékeny táptalajt biztosított számos művésznek.

Tavasszal Japánt és a kelet-ázsiai partokat egy hatalmas földrengés sorozat rázta meg, melynek ereje a Richter-skálán 8,9-es erősségig terjedt. A nyomában ritkán látott méretű szökőár tarolta le a szigetország partvidékének egy tekintélyes részét. Ugyan a helyiek már hozzászoktak az esetenként kifejezetten erős földrengésekhez, de ez az utóbbi évszázadok egyik legnagyobbja volt.

A Fukushima prefektúrában üzemelő atomerőmű súlyos károkat szenvedett, melynek hatására a körzetben megnövekedett a radioaktivitás és a gamma sugárzás mértéke. Hónapokkal később kiderült, hogy a kormány elhallgatta a katasztrófa valódi méreteit.

Yukihiro Shodát ez a katasztrófa, illetve politikai utóélete motiválhatta, hogy elkészítse "Blind" című rövidfilmjét. Ez a film nem agitáció a zöldek "atomhisztije" mellett, sokkal inkább egy szolid figyelemfelhívás arra, hogy mennyire vakok vagyunk, mikor a környezetünk... lakókörnyezetünk épségéről van szó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr913204367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása