HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2012.03.09. 12:31 Peter-N

Kara az android lány

Címkék: lány android scan kara motion capture heavy rain david cage l. a. noir

Nem több pusztán fémnél, műanyagoknál, csavaroknál és egy előre megalkotott mesterséges intelligenciánál. De ha érezni kezd, az az üzemzavar első jele.

Mai filmünk a 3D CGI animáció világába kalauzolja a nézőt. Van neki egy jó adag videojátékos kötődése, melyre ki fogok térni, de lássuk előbb a lényeget. Ez egy technológiai demó, mely azzal a céllal készült, hogy egy karakteranimálási (beleértve az arcmimikát) technológiát prezentáljon. De a film alkotói nem elégedtek meg statikus tartalmakkal, ezért egy kis történetet kerítettek köré, mely szerintem aranyos és egyben elgondolkodtató lett. Rövidségére való tekintettel nem megyek bele  a részleteibe, nézzétek meg ti is!

Na és ez miként kötődik a videojátékok világához? A tech demó készítője az a bizonyos David Cage, aki a PlayStation 3-ra megjelent Heavy Rain elkövetője is. A prezentáció alatt leginkább azt emelte ki, hogy az ő csapata által kreált technológia sokkal jobban helytáll, mint a jelenleg etalonnak számító L.A. Noir-ban látott motion scan. Szerinte a mo-scan technika drága, túl időigényes, hosszú távon kevésbé kifizetődő, túlságosan az arc mimikájára koncentrál és kevésbé törődik a test egyéb gesztusaival. De itt az idő a bizonyításra, nézzétek meg Kara történetét, melyhez színészi képességeivel Valorie Curry járult hozzá.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr494299631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása