HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2011.08.29. 13:05 Peter-N

Az utolsó magyar szénbánya

Címkék: fotó origo hvg fénykép bánya képriport bányászat szénbánya márkushegy

A minap a HVG online kiadásában akadtam rá erre a nagy hatású képriportra.

Stiller Ákos fotói az utolsó megmaradt magyarországi mélyművelésű szénbánya egy napját tárják elénk. A témát feldolgozó fotókat nagy gonddal válogatta össze és szinte átüt a torkot vastagon befeketítő szén fojtogató érzése. Úgy gondolom, hogy ezek a fotók remekül példázzák, hogy az utóbbi időben mi is hiányzik a hazai sajtóból: A hozzáértő sajtófotósok minőségi munkái iránti igény.

Fotó: Stiller Ákos

 Ide kattintva tovább lépek a teljes képriportra.

A képek mellé egyfajta aláírásként idéznék egy 2009-ben az Origón megjelent riportból:

"A múlt súlyos balesetekkel terhes. Amióta itt vagyok, "három halott, meg két teljes nyomorék sérült" - mondja egyikük, aki 2003-ban jött. Ujjak, láb, kar, szem, látás, hallás elvesztése, mérgezés, halál a balesetek kimenetele. Pedig a biztonsági előírások szigorúak. Aki vét ezek ellen, saját társait is veszélybe sodorja, amit nem mindig bocsát meg a közösség. Dohányozni, italozni szigorúan tilos. Sok erős dohányos jobb híján szotyolázik a vágatokban." - Forrás: Origo - Ballai Vince

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr473187770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása