HTML

I n d e p V i s u a l

Mi is az IndepVisual? Elsősorban néhány fiatal fotós, filmes és grafikus ad-hoc jellegű tömörülése, hogy az egyetem utáni életben, friss tudásukat közösen kamatoztatva szabadidejüket a független filmezésnek, fotográfiának és egyéb vizuális kreatívkodásnak szenteljék. Ez a blog az elsődleges publikálási felületünk, de ezek mellett szeretnénk olyan tartalmakat is megjelentetni, melyeket valamilyen oknál fogva megosztásra érdemesnek tartunk.

Szocializálódunk



Filmezünk

2011.09.22. 13:05 Peter-N

Pazar fotómontázs: Párizs akkor és ma

Címkék: fotó francia német párizs második háború náci régi hitler torony világháború montázs megszállás adolf eiffel diadalív champs elysees 1940

Ismerősek a második világháború alatti Párizs megszállásáról szóló fekete-fehér fotók a történelemkönyvekből? Most megnézheted miként néznek ki ugyan ezek a helyszínek napjainkban, de nem a megszokott módon!

A képek szerzője ismeretlen, de ezen a páratlan fotómontázs-sorozaton Párizs igazi jellegzetességei tűnnek fel az 1940-es évek Náci megszállása idejéből illetve napjainkból. Feltűnik az Eiffel-torony, Avenue des Champs-Élysées vagy éppen az Arc de Triomphe (Diadalív). Megelevenedő események Adolf Hitler Párizsban tett látogatása, a városban dúló harcok és végül a felszabadulás utáni ünnep, amint Charles "Le Général" de Gaulle a Francia Szabadcsapatok tábornoka és a Szövetséges Expedíciós erők képviselői végighajtanak a már felszabadított Champs-Élysées sugárúton. A képek hangulata önmagáért beszél így nem is szaporítanám a szót, lessétek meg ti is mind a tizennégyet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indepvisual.blog.hu/api/trackback/id/tr803245608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása